Reklama
 
Blog | Petra Novotná

Svět padlej na hlavu

Celý svět je padlej na hlavu a vrcholné přesvědčení o tom mi dal nedávný „skandál“, který se točí kolem českých fotbalistů. Jak to vlastně všechno bylo, co se týče prostitutek a našich fotbalistů? Zkráceně: skončil zápas Česko – Německo neúspěchem pro české hráče. Prohra to byla lítostná, avšak jako každá jiná. Člověk by snad měl umět prohrávat.

V centru Prahy se odehrál konflikt mezi českými a německými fanoušky, tím si však ani jedna strana nic nedokázala. A jak je navíc ubohé prát se kvůli prohře. Cca v té samé době si český tým (nebo jen část českého týmu-na tom už nezáleží) šel prostě a jednoduše užívat. Nesmutnili někde v koutě a nepřemýšleli, co mohli udělat při zápasu lépe a co třeba příště může být jinak. Určitě smutní byli, ale to jim nezabránilo, aby utvořili mejdan a pozvali pár prostitutek, které se rády obstarají o zábavu. Ale pozor! Oni jsou reprezentanty naší země a měli by sekat dobrotu za to, že je Německo převálcovalo. Ostuda takové ukázky! To tvrdí média! Já tvrdím, že největší ostudu nám zaručila redaktorka bulvárního časopisu Šíp Kateřina Šmídová, která byla hlavním zdrojem tohoto skandálu. Chápu, peníze jsou opravdu lákavé a hodně lidí by pro ně mnoho učinilo, tudíž chápeme všichni i její slova: (článek: bleskově.centrum): "Už si pomalu zvykám, že spousta lidí nadává mně, jako bych to byla já, kdo se dopustil něčeho špatného. Je samozřejmě snazší obouvat se do nějaké "odmítnuté a pomstychtivé prostitutky", než do miláčků národa. Dotkla jsem se národní hrdosti, ale měli bychom si uvědomit, že špatně se zachovali oni. Já na to jen poukázala. Copak kriminalista, který odhalí vraha, je špatný a ničí mu život? A co soudce, který pošle za mříže sexuálního devianta? Chudák sexuální deviant, že? A jsem si jista, že tam ty dámy přišly za účelem sexu. Od toho jsou placené,".

No jistě, jak jednoduché být obětí, když to „udělali“ fotbalisté a ona to jen „řekla“. Kateřina Šmídová se přivlastňuje ke kriminalistovi, který jen odhalí vraha nebo soudci, který pošle za mříže sexuálního devianta. Ale už nemyslí na ostudu i jí samotné, protože sama je Češka a naši fotbalisté reprezentují Českou republiku – tudíž i Kateřinu Šmídovou! Už je to tak, že každý cizinec si utvoří alespoň z části názor na jiného cizince podle těch, kteří jsou známy nejvíce. Což bývají sportovní reprezentanti, tedy i fotbalisté. Kdyby naši fotbalisté byli pouhými zedníky, nikdo se nestará o to, jak trávili večer po Mistrovství Evropy ve fotbale.     K. Šmídová má určitě také své „úlety“, které nikdy nevyšli na stránkách bulvárních časopisů, protože není hvězda, o kterou by se média zajímala. Proč to tedy všechno zveřejnila? Aby naše fotbalisty osvítila, a oni už nikdy neudělali nic podobného? Nebo aby utěšila reprezentanty ostatních zemí, že nejsou jediní, kteří občas utrousí ten skandál? Směji se, jak naivní představa o těchto možných následcích. Zveřejnění toho článku a fotek nic tak „dobrého“ nezpůsobilo. Naopak-je to horší pro české fotbalisty, nás-Českou republiku i pro madam Šmídovou. K čemu to tedy bylo? Je to jen "padlé na hlavu"!

Reklama